Assessment / Cunoastere personala si evaluare profesionala

Assessment - Cunoastere personalaAssessment personal si profesional – teste si instrumente de diagnoza si autocunoastere

Un proces de dezvoltare personala sau profesionala este indicat sa inceapa prin evaluarea propriilor comportamente sau creionarea unui profil personal. Pentru a intelege mai bine cine suntem, care sunt caracteristicile pozitive si negative, care sunt tendintele noastre si ale celor cu care relationam, YOU ARE MORE Assessment ofera posibilitatea de a te cunoaste cu ajutorul catorva instrumente sau teste de personalitate:

Eneagrama

Eneagrama este unul dintre cele mai noi sisteme de clasificare a personalitatilor si evidentiaza 9 tipuri diferite ale personalitatii umane ce sprijina cresterea inteligentei emotionale si dezvoltarea personala.

Sistemul Eneagrama descrie cu mare acuratete felul in care gandim, simtim, actionam si scoate in evidenta ce se afla in profunzime, ce ne motiveaza pe noi atunci cand facem alegeri sau ne comportam intr-un anume fel in relatiile cu ceilalti.

INTELIGENTA EMOTIONALA e o combinatie de 2 factori: inteligenta intrapersonala, care e abilitatea de a intelege, accepta si a te autogestiona si inteligenta interpersonala, care se refera la capacitatea de a lucra si colabora efectiv cu o varietante cat mai mare de oameni.

EQ, cum e prescurtata ea, a devenit in timp cel mai important predictor al succesului atat pentru relatiile din viata profesionala, cat si pentru bunastarea din viata personala.

Sistemul Eneagramei poate sprijini dezvoltarea inteligentei emotionale, facand evidente tiparele de gandire, cele emotionale si de comportament, ajutandu-ne sa devenim mai constienti si responsabili de propriile reactii si aratand cum alte stiluri, diferite de ale noastre, sunt la fel de valide.

Cel mai important lucru e ca Eneagrama e un sistem de dezvoltare ce iti ofera posibilitatea sa-ti exersezi inteligenta emotionala in situatii de comunicare, feedback, conflicte, cooperare, strategii decizionale. Ea sprijina cresterea constientizarii si a responsabilizarii pentru proriile comportamente, devenind astfel activ in propria evolutie si in relatiile din jurul tau.

Instrumentele de diagnoza profesionala Profiles International

Profiles XT - un instrument de evaluare integrala a unui angajat in mediul profesional, masoara nivelul de compatibilitate a acestuia cu organizatia si cu pozitia, pe mai multe dimensiuni ce tin de stilul de gandire, competente comportamentale si interese ocupationale: abilitati si rationament verbal si numeric, indice de invatare, nivel de energie, hotarare, asertivitate, sociabilitate, conformare, atitudine, serviabilitate, independenta si judecata obiectiva. Instrumentul are si varianta dezvoltata pentru zona de vanzari si pentru echipa.

CheckPoint sau Evaluarea de tip 360 - evaluare care se adreseaza liderilor, folosita in principal pentru a evalua abilitatile si eficienta a managerilor si a liderilor. Aceasta evaluare combina un sistem de feedback provenit din raportari directe de la colegi, superiori, subordonati si colaboratori pe baza caruia se poate realiza un bun plan de dezvoltare ce poate fi dezvoltat si urmarit intr-un proces ulterior de coaching.

Indicatorul de performanta Profiles - o evaluare de tip DISC ce vizeaza stilul personalitatii angajatului. Poate fi utilizat pentru dezvoltarea performantei angajatilor astfel incat fiecare sa devina mai voloros si productiv. Instrumentul ofera informatii legat de cum poate fi inteles, motivat si se poate automotiva o persoana, cum gestioneaza stresul, frustrarea si conflictele pentru a obtine cea mai buna performanta la locul de munca.

Customer Service Profile - este o evaluare care mãsoarã gradul de compatibilitate al unei persoane cu posturi specifice serviciilor clienți din organizația dumneavoastrã. Aceastã evaluare a angajaților se bazeazã pe diferitele caracteristici identificate printr-o cercetare atent elaboratã de cãtre Profiles International. Ea include un test de aptitudini pentru servicii clienți și un test pentru reprezentant clienți. Existã, de asemenea, versiuni verticale de specialitate disponibile în domenii precum industria hotelierã, asistența medicalã, serviciile financiare și vânzãrile.

Acasa     Despre mine     Blog     Testimoniale     Parteneri     Contact
Coaching - Individual
Coaching
Individual
Coaching - Cuplu si dating
Coaching
Cuplu si dating
Coaching - Pentru cariera
Coaching
Pentru cariera
Coaching - Relatii profesionale
Coaching
Relatii profesionale
Workshopuri si Traininguri
Workshopuri
si Traininguri
Assessment - Cunoastere personala
Assessment
Cunoastere personala
copyright © YouAreMore.ro | Developed by HTD Publishing